Verkatehtaankadun jätevesiviemärin saneeraustiedote viikoille 46-47

Verkatehtaankadulla välillä Tuomiokirkonkatu- Rautatienkatu tehdään liikennejärjestelyjä. Ensimmäinen osa asennuksista välillä Pellavatehtaankatu- Aleksanterinkatu onnistui suunnitelmien mukaisesti. Loppuviikon aikana tehdään valmistelevia töitä seuraavien viikkojen asennuksia varten.

Viikon 47 alussa asennetaan Verkatehtaankadulla välillä Aleksanterinkatu-Tuomiokirkonkatu toinen sukka. Ajoneuvoliikenne Verkatehtaankadulta Rautatienkadulle suljetaan 23.11. lähtien. Rautatienkatua kavennetaan Verkatehtaankadun kohdalla työmaan vuoksi. Viikolla 47 pyritään palauttamaan Pellavatehtaankadun ja Verkatehtaankadun risteysalue normaaliksi.

Viemärin saneeraus tehdään sukittamalla

Sukitus on työmenetelmä, jolla säästytään suurilta maankaivutöiltä ja liikennejärjestelyiltä. 3-4 metrin syvyydessä olevaa suurta viemäriputkea ei tarvitse kaivaa kokonaan esiin.

Sukittaessa putkesta saadaan uuden veroinen. Sukka laajennetaan vanhan putken sisäpintaan ja kovetetaan paikoilleen, jolloin lopputulos vastaa ominaisuuksiltaan uutta putkea. Kadun alla kulkeva viemäriputki on huonokuntoinen, mutta sukittamalla siitä saadaan kuin uusi. Jos putki olisi päätetty vaihtaa kokonaan, maa pitäisi kaivaa auki jolloin siitä koituisi merkittävää haittaa liikenteelle. Myös maamassojen siirtämistä, asvaltointeja ja työmaaliikennettä olisi muodostunut paljon. Sukitustyö vaatii vain pienimuotoisia kaivuutöitä. Sukan suuren koon vuoksi kaivoista joudutaan poistamaan rakenteita, että sukka saadaan sujutettua putkeen. Saneerattavan viemäriputken halkaisija on noin kaksi metriä ja sen pituus 360 metriä.

Ympäristöystävällinen toiminta ohjaa myös hanketta. Kaivamattoman tekniikan menetelmän kasvihuonekaasupäästöt ovat huomattavasti pienemmät verrattuna kaivamalla tehtyyn työtapaan.

Verkatehtaankadulla tehdään yötöitä ajalla 23.-24.11, koska sukitus vaatii keskeytymättömän työajan.

Pahoittelemme työmaasta aiheutuvaa haittaa.

Verkatehtaankadun jätevesiviemäri on yksi Tampereen pääviemäreistä. Sen saneeraaminen on aloitettu 1.11. ja töiden arvioidaan valmistuvan jouluun 2021 mennessä

Linkki Tampereen Veden palautepalveluun

Linkki tiedotteeseen Verkatehtaankadun jätevesiviemärin saneerauksesta

Teksti:


Liisa Mustaniemi