Veden laatuun ja vesihuoltopalveluihin ollaan tyytyväisiä Tampereella

Veden toimitusvarmuus, vedenjakelun katkottomuus ja veden laatu saivat parhaat arvosanat Tampereen Veden tuoreessa asiakastyytyväisyystutkimuksessa. Asiakastyytyväisyyden kokonaisarvosana Tampereella on parantunut verrattuna edelliseen vuonna 2018 tehtyyn vastaavaan tutkimukseen. Tampereen Vesi menestyi hyvin kyselyssä, joka tehtiin samaan aikaan 13 vesilaitoksella.

Veden laatukysymyksissä muun muassa veden väri ja haju saivat parhaimmat arvosanat. Palvelun sekä veden jakelun ja viemäröinnin kokonaisarvosanat nousivat edellisestä vuodesta. Asioinnin helppouden, palvelun asiantuntevuuden ja vesilaitoksen toiminnan uskottavuuden koetaan parantuneen. 

Aikaisempien asiakastyytyväisyystutkimusten perusteella Tampereen Vesi on panostanut muun muassa asioinnin helppouteen, viestintään ja viemäreiden hajuttomuuteen, mikä näkyy tämän vuoden tutkimuksessa kasvaneena tyytyväisyytenä. 

– Tavoitteena on pitää palveluidemme laatu korkealla tasolla. Tämä tutkimus osoittaa, että siinä olemme asiakkaidemme mielestä onnistuneet. Parantamisen varaakin löytyy ja jatkamme edelleen palveluiden kehittämistä, Tampereen Veden toimitusjohtaja Petri Jokela kertoo.

Kehittämistä tutkimuksen mukaan on yhä erityisesti veden laatuun ja hintaan liittyvässä viestinnässä sekä hinnoittelussa. Veden hinta on kaikilla kyselyssä mukana olevilla vesilaitoksilla tyydyttävällä tasolla. 
Kyselyn tavoitteena oli selvittää kotitalousasiakkaidemme mielipiteitä veden laadusta ja toiminnastamme sekä saada tietoa keskeisimmistä kehityskohteista. Sekä sähköisesti että puhelimitse tehtyyn kyselyyn vastasi toiminta-alueellamme 200 henkilöä. Asiakastyytyväisyystutkimuksen teki Taloustutkimus Oy

Asiakkaanamme on yli 22 300 kiinteistöä ja vettä jaetaan noin 250 000 asukkaalle Tampereella ja Pirkkalassa. Puhdistamme vettä lähes 20 miljoonaa kuutiometriä vuodessa, josta kotitalouksien osuus on noin 60 %. Tampereen jätevesien lisäksi puhdistetaan myös Pirkkalan, Kangasalan ja Ylöjärven jätevedet, yhteensä noin 33 milj.m3 vuodessa. Uudisrakennus- ja saneeraustöitä teemme vuosittain n. 20 miljoonalla eurolla.
 

LisätietojaToimitusjohtaja


Petri Jokela

Puhelin:

040 556 0604