Satamakadulla saneerataan viemäriä

Satamakadulla aloitetaan sekaviemärin saneeraus. Tästä johtuen Satamakatu suljetaan ajoliikenteeltä Satamakadun ja Näsilinnankadun risteyksestä, Hämeenpuistoon kuljettaessa. Ajoliikenne Näsilinnankadulta ja Satamakadulta ohjeistetaan kulkemaan Hämeenpuistoon Pyhäjärvenkadun kautta. Katu suljetaan maanantaista 2.1.2023 alkaen, ja avataan heti työn valmistuttua. 

Satamakatu 7-10 asukkaille järjestetään kulku Hämeenpuiston kautta työn ajaksi. Saneerauksen suunniteltu valmistumisaika on 22.1.2023. 

Tampereen keskustan alueella on vanhoja sekaviemäreitä, joihin johdetaan tällä hetkellä sekä sade- että jätevedet. Vanhimmat ovat noin sata vuotta vanhoja. Tavoitteena on muuttaa sekaviemärit erillisviemäreiksi, koska siten pystytään vähentämään jätevedenpuhdistamolle johdettavien hulevesien eli maaperään imeytymättömien sade- ja sulamisvesien määrää. Satamakadun saneerauksessa vanhan tiiliputken sisälle sujutetaan päällekkäin muoviset hule- ja jätevesiviemäriputket. Menetelmä ei vaadi koko viemärilinjan esiin kaivamista.

Työn tilaaja on Tampereen Vesi ja sen toteuttaa Sujutek Oy.

Lisätietoja

Tampereen Vesi Rakennuttajainsinööri Jukka Palonperä