Anna viemärille joulurauha

Kunkkutemppu, joulun paistinrasvojen keräys

Ylimääräiseltä joulustressiltä voi välttyä varmistamalla, ettei kinkunpaistorasva päädy viemäriin. Jouluruokien paistinrasvoja ei saa kaataa viemäriin eikä wc-pönttöön. Viemärissä rasva jähmettyy, kertyy putkien seinämiin ja tukkii ne. Rauhallinen joulunvietto voi siten vaihtua ikävään viemärin tulvimiseen sisätiloihin ja aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia viemäriputkien avaamisesta.

Kinkkutemppu kerää paistinrasvat uusiutuvaksi polttoaineeksi

Kinkunpaistorasvat voi tänäkin vuonna viedä Kinkkutemppu-keräyspisteeseen esimerkiksi kartonkiseen maitotölkkiin pakattuna. Keräyspisteisiin voi viedä myös kalan, kalkkunan ja muiden jouluruokien paistinrasvat. Kerätyistä paistinrasvoista valmistetaan dieseliä. Vesilaitosyhdistys ja sen jäsenlaitokset ovat kampanjassa mukana muistuttamassa, että paistinrasva ei kuulu viemäriin.

Keräyspisteitä on Tampereella esim. K-Citymarkettien pihoilla. Katso lisää kampanjasta ja löydä lähin keräyspiste sivuilta:

kinkkutemppu.com

Jos lähelläsi ei ole Kinkkutemppu-keräyspistettä, voi paistinrasvan jähmettää ja lajitella sen biojätteeseen, kompostiin tai pakattuna sekajäteastiaan.