Nykyinen asiakas

1.1.2024 alkaen Tampereen Vesi on muuttunut liikelaitoksesta kaupungin kokonaan omistamaksi osakeyhtiöksi. Lue yhtiöittämisestä lisää täältä.

Vesimittarilukeman ilmoittaminen

Vesimittarin lukema kertoo talouden vedenkulutuksesta. Sekä vesi- että jätevesilaskutus perustuu kiinteistökohtaisella vesimittarilla mitattuun veden kulutukseen. Lukematiedot voi ilmoittaa sähköisen asiointipalvelumme kautta. Lukeman voi ilmoittaa kirjautumatta  käyttämällä asiakasnumeroa ja käyttöpaikkanumeroa. Tiedot löytyvät esim. vesilaskusta.

Kirjautumalla Online-palveluun Suomi.fi -tunnuksilla pääsee tarkastelemaan vedenkäyttöpaikan sopimus- ja laskutustietoja, mittarilukemia ja vesilaskuja sekä katsomaan raportteja vedenkäytöstä. Omia tietoja voi palvelussa päivittää itse.

Lähetämme vuosittain lukeman ilmoittamista varten itseluentakortin, jolla lukematiedot voi myös ilmoittaa. Kortin voi palauttaa maksutta postitse.

Kiinteistön vedenkulutuksen seuranta

Kiinteistön vedenkulutusta voi tarkkailla itse kirjaamalla vesimittarin lukemat ajoittain muistiin ja laskemalla lukemista oman kiinteistönsä normaalin vuorokausikulutuksen pitkän aikavälin keskiarvona. Vesimittarin tulisi pysähtyä kokonaan silloin, kun vettä ei käytetä. Jos mittari ei pysähdy tai esimerkiksi kuukauden kulutus poikkeaa huomattavasti keskiarvomäärästä, on syytä epäillä vesijohtovuotoa.

Vesivuodot kannattaa paikantaa ja tukkia ajoissa. Yksi tiputtamalla vuotava hana voi lisätä vedenkulutusta jopa 30 m3 eli 30 000 litraa vuodessa ja aiheuttaa kiinteistölle yli 100 euron lisän vuotuiseen vesilaskuun. Vesivuodot ovat usein korjattavissa pienin kustannuksin, esimerkiksi vaihtamalla WC:n huuhtelusäiliön tiiviste.

Kuvituskuva aamupalapöydästä.

Vinkkejä veden käyttöön

Katso täältä vinkkejä viisaaseen veden käyttöön.

Lue lisää