Verkatehtaankadun jätevesiviemärin saneeraustiedote viikoille 48-49

Asennuksista on saatu tehtyä neljä välillä Hatanpään valtatie - Rautatienkatu. Nämä onnistuivat suunnitelmien mukaisesti. Loppuviikon aikana tehdään jälkitöitä ja aloitellaan kaivojen saneerauksia Verkatehtaankadulla. Rautatienkadulla aloitetaan valmistelevia töitä viimeisen sukan asennusta varten.

Itsenäisyyspäivän jälkeen tehdään töitä Rautatienkadulla ja aloitetaan Verkatehtaankadun ennallistamistyöt. Viimeinen sukitus tehdään aikataulussa ja sukka asennetaan 8. -9.12. Hotellikiinteistön kuivanapitotöiden takia jalankulkuliikennettä joudutaan kaventamaan Hämeenkadun ja Rautatienkadun risteysalueella. Viimeisen sukan asennuksen jälkeen kaivojen saneeraus vie seuraavalta viikolta muutaman päivän. Tämän jälkeen aloitetaan ohipumppauslinjastojen purkaminen sekä katujen ennallistaminen Kyttälän kaupunginosan alueella.

Ympäristöystävällinen toiminta ohjaa myös hanketta. Kaivamattoman tekniikan menetelmän kasvihuonekaasupäästöt ovat huomattavasti pienemmät verrattuna kaivamalla tehtyyn työtapaan. Laskentojen mukaan kasvihuonepäästöt ovat tässä hankkeessa 75 prosenttia pienemmät, kun verrataan kaivamalla tehtyyn menetelmään.

Pahoittelemme työmaasta aiheutuvaa haittaa.

Verkatehtaankadun jätevesiviemäri on yksi Tampereen pääviemäreistä. Sen saneeraaminen on aloitettu 1.11. ja töiden arvioidaan valmistuvan jouluun 2021 mennessä.

Linkki aiempiin tiedotteisiin:

Linkki tiedotteeseen Verkatehtaankadun jätevesiviemärin saneerauksesta

Linkki Tampereen Veden palautepalveluun

Teksti:


Liisa Mustaniemi