Laskutus

Laskutuksen alkaminen


Vesilaskutus alkaa, kun kiinteistö on liitetty vesihuoltoverkostoon ja vesimittari on asennettu. Kun valmiiseen kiinteistöön on muutettu, asiakkaan tulee päivittää laskutustiedot sekä ilmoittaa vesimittarin lukema vuosikulutusarviota varten Tampereen Veden asiakaspalveluun.

Lähetämme laskut ensisijaisesti e-laskuna ja suoramaksuna henkilöasiakkaille ja verkkolaskuna yritysasiakkaille. Lähetämme yhä myös paperilaskuja tarvittaessa.

Huom. Tampereen Veden vesilaskuja ei voi maksaa enää Frenckellin kassapalveluihin, vaan ne on maksettava suoraan pankkiin.

 • Suosittelemme ottamaan käyttöön ympäristöystävällisen e-laskun. E-laskutilaus täytyy tehdä omassa verkkopankissasi.

  Tilaa e-lasku omassa verkkopankissasi näin:

   1. Ota esiin meiltä saamasi lasku. Etsi omasta verkkopankistasi toiminto, jonka kautta voit tilata uusia e-laskuja.
   2. Valitse laskuttajaksi ”Tampereen Vesi Oy” ja tilattavaksi e-laskuksi vesilasku.
   3. Käytä viitenumeroa, jonka löydät laskun tilisiirto-osasta. Vesilaskun viite alkaa numerolla 29.
   4. Valitse, haluatko hyväksyä jokaisen laskun erikseen vai menevätkö laskut automaattisesti maksuun eräpäivänä.
   5. Tarkista tiedot ja tallenna. Seuraava lasku saattaa tulla vielä paperisena, mutta sen jälkeen saat e-laskusi suoraan verkkopankkiin.

  E-lasku on helppo ja turvallinen tapa laskujen vastaanottamiseen. Laskusi tiedot näkyvät verkkopankissa, joten sinun ei tarvitse kuin tarkistaa ja vahvistaa lasku, jos et valinnut automaattista maksamista. Jos sattumalta unohdat maksaa laskusi, lähetämme maksumuistutuksen paperipostina (Revire Perintä Oy).

  Suoramaksu

  Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää verkkopankkia, voit halutessasi tehdä pankin kanssa suoramaksusopimuksen. Suoramaksussa pankki hoitaa laskun maksun eräpäivänä maksaja-asiakkaan tililtä. Suoramaksun käyttöönotosta on sovittava erikseen pankin kanssa.

  E-laskun ja suoramaksutilauksen päättäminen

  Tampereen Vesi ei voi lopettaa asiakkaan puolesta e-laskutilausta eikä suoramaksua, vaan asiakkaan tulee olla itse yhteydessä pankkiinsa sopimuksen päättämiseksi.

Maksupohja

Jos haluat käyttää maksupohjaa maksaessasi Tampereen Veden laskuja, tallenna siihen Tampereen Vesi Oy:n tilinumero FI10 1730 3000 0125 41 (Nordea). Väärällä tilinumerolla tuleva suoritus aiheuttaa viivästystä maksusuoritukseen, koska sitä joudutaan selvittämään.

Tampereen Vesi Oy:n pankkiyhteystiedot Nordeassa ovat: IBAN FI10 1730 3000 0125 41, BIC NDEAFIHH

Vesilaskujen sisältö

Vesilasku koostuu perusmaksuista ja käyttömaksuista. Vesilaskussa on omina riveinään:

 • veden ja jäteveden perusmaksut
 • veden ja jäteveden käyttömaksut

Käyttömaksu perustuu kiinteistössä käytettävään veden kulutukseen. Perusmaksu on kiinteistökohtainen kuukausittain perittävä kiinteä maksu, joka perustuu kiinteistön vesimittarin kokoon. Perusmaksulla katetaan vesihuoltoverkoston käytöstä ja ylläpidosta aiheutuvat kustannukset.

Lisäksi laskulla saatetaan veloittaa kiinteähintainen kuukausivuokra kaukoluentalaitteesta, jos asiakas on sellaisen Tampereen Vedeltä tilannut. Kaukoluentalaitteen vuokra määräytyy mittarin koon perusteella.

Arvio- ja tasauslaskutus

Tampereen Vesi Oy:n asiakkaat saavat vuosittain neljä laskua. Tavallisesti kolme niistä on arviolaskuja ja yksi on tasauslasku, joka perustuu asiakkaan ilmoittamaan vesimittarin lukemaan. Tasauslaskulla laskutetaan myös arvion osuutta luennan jälkeiselle ajalle, koska laskutusjakso on joka laskussa noin kolme kuukautta.

Arviolaskulla laskutamme veden käyttömaksut kiinteistön vuosikulutusarvion mukaisesti. Vuosikulutusarvio lasketaan meille ilmoitettujen vesimittarilukemien ja aiemman vedenkulutuksen perusteella.

Arvioitu keskimääräinen vedenkulutus on noin 40 kuutiometriä/henkilö/vuosi (110 l/vrk.) Laskutamme uusia asiakkaita tämän arvion perusteella, kunnes mittarilukema ilmoitetaan vesilaitokselle.

Asiakas ilmoittaa vedenkulutuksen muutoksista Tampereen Veden asiakaspalveluun. Muutokset voivat koskea esimerkiksi remonttia, henkilömäärää tai kiinteistön jäämistä tyhjilleen.

Tasauslasku perustuu todelliseen kulutukseen eli asiakkaan ilmoittamaan vesimittarin lukematietoon. Näin tasauslasku voi olla joko pienempi tai suurempi kuin aiemmat arvioon perustuvat vesilaskut.

Jos tasauslaskusta muodostuu hyvitettävää tai vesilasku on maksettu kahteen kertaan, rahan palautuksesta asiakkaan tilille vastaa Monetra Pirkanmaa Oy. Monetra lähettää hyvityslaskun saaneelle asiakkaalle kirjeen, jossa annetaan ohjeet rahan palautusta varten.

Vesimittarin lukema tulisi ilmoittaa Tampereen Vesi Oy:lle vähintään kerran vuodessa, jotta laskutus pysyy ajan tasalla.

Vesimittarin lukema on helpointa ilmoittaa Online-palvelumme kautta.

Tasauslaskun lukuohje

 1. Asioidessasi Tampereen Veden asiakaspalvelun kanssa käytä tässä osiossa olevia tunnistetietoja.
 2. Laskun yhteenveto, ajanjakso, miltä ajalta laskutetaan. Laskun kokonaissumma veroton ja verollinen osuus.
 3. Ohjeet miten toimia, jos lasku on hyvityslasku.

4. Lukematiedoissa ilmoitetaan kiinteistön veden kulutus viimeisimmästä ilmoitetusta vesimittarin lukemasta uusimpaan kyseisellä laskutuskaudella.

5. Perusmaksu veloitetaan kuukausihinnan perusteella. Perusmaksun suuruus riippuu vesimittarin koosta.

6. Käyttömaksu määräytyy kiinteistössä käytetyn veden kuutiomäärän mukaisesti. 1 kuutio = 1000 L

7. Arvion hyvityksessä hyvitetään aikaisemmissa vesilaskuissa etukäteen veloitetut arviot veden- ja jäteveden käytöstä.

Organisaatiomuutoksen vuoksi muodostimme tasauslaskut kaikille asiakkaillemme vuodenvaihteessa 2024. Vesimittarin lukema 1.1.2024 on Tampereen Veden muodostama arvioitu lukema.

Lukema on laskennallinen arvio, joka perustuu asiakkaan vuosikulutusarvioon sekä viimeisimpään ilmoitettuun vesimittarin lukemaan.

Muutokset laskutustiedoissa

Lähetämme vesilaskut ja vesimittarin luentapyynnöt asiakkaan ilmoittamaan postiosoitteeseen. Ilmoita osoitteenmuutoksista asiakaspalveluumme esimerkiksi tilanteessa, jolloin isännöitsijä tai tilitoimisto vaihtuu. Näin pystymme toimittamaan laskun tai vesimittarin itseluentakortin oikealle henkilölle tai taholle.

Kiinteistön omistaja vaihtuu

Kiinteistön omistajan vaihtuessa, liittymä- ja käyttösopimus tehdään kirjallisesti uuden omistajan (ei vuokralaisen) kanssa.

Vanha omistaja, ilmoitathan meille uuden osoitteesi loppulaskua varten sekä vesimittarin lukeman kiinteistön hallinnanmuutospäivältä.

Ilmoituksen voit tehdä sähköisellä e-lomakkeella (avautuu uuteen ikkunaan).

Uusi omistaja, sopimuksen tekemistä varten tarvitsemme kaikkien omistajien nimet, henkilötunnukset sekä vesimittarin lukeman kiinteistön hallinnanmuutospäivältä.

Ilmoituksen voit tehdä sähköisellä e-lomakkeella (avautuu uuteen ikkunaan).

Osakehuoneiston (rivi- ja kerrostaloasunnot) omistajanvaihdoksia ei ilmoiteta Tampereen Vedelle, koska sopimuskumppanimme on taloyhtiö.

Vuokralainen,  käyttösopimus on mahdollista tehdä vain, jos molemmat osapuolet, sekä omistaja että vuokralainen, ovat yrityksiä. Sopimuksen tekemistä varten tarvitsemme kopion voimassa olevasta vuokrasopimuksesta sekä vesimittarin lukeman vuokrasopimuksen alkamispäivältä.

Ilmoituksen voi tehdä sähköisellä lomakkeella (avautuu uuteen ikkunaan)

Hulevesien laskutus

Tampereen hulevesilaskutukseen liittyvät asiat hoitaa Monetra Pirkanmaa Oy.

laskutus.pirkanmaa@monetra.fi

puh. 040 1469931

Pirkkalan hulevesilaskutukseen liittyvät asiat löytyvät Pirkkalan kunnan sivuilta.

Laskujen maksukehotukset ja perintä

Tampereen kaupunki on kilpailuttanut ja ulkoistanut perinnän perintätoimistolle, joten Tampereen Vedenkin laskujen perintä on Revire Perintä Oy:n hoidossa. Perintäkokonaisuuteen kuuluu myös maksukehotusten lähettäminen. Vesilaskuja koskevat maksukehotukset lähettää aina Revire Perintä Oy. Jos laskulle ei saada suoritusta, perintätoimisto jatkaa laskujen perintää Tampereen Veden puolesta. Laskulle lisätään voimassa oleva viivästysmaksu. Maksuvelvoitteiden laiminlyönti johtaa jatkuessaan veden katkaisuun.

Kimaltava järvenpinta.

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Yhteystiedot