Järjestelmäasiantuntijan työ on vaihtelevaa ja merkityksellistä

Kari työskentelee meillä järjestelmäasiantuntijana. Vuodesta 1995 saakka IT-alalla toimineelle Karille työstä merkityksellistä tekee ihmisten kanssa toimiminen sekä riittävän haastavat työtehtävät.

Kuvassa järjestelmäasiantuntija Kari Koskelvuo.

Kari tekee Tampereen Vedellä töitä teknisenä asiantuntijana erilaisissa ICT-projekteissa sekä integraatioiden ja rajapintojen parissa.

Hänen omien sanojensa mukaan hänen tehtäviinsä käytännössä kuuluu ”melkein kaikkea mitä IT-sanaan liittyy”.

− Olen mukana projekteissa eli jos meille tulee esimerkiksi järjestelmiä, olen mukana kertomassa näkemyksiämme siitä, miten rajapintoja tulee teknisesti rakentaa. Lisäksi tilaan talon puhelimet, ja avustan tarvittaessa niiden ja tietokoneiden kanssa.

Se, miltä järjestelmäasiantuntijan tavallinen työpäivä näyttää, vaihtelee hyvin paljon. Työpäivään kuuluu taustalla projektien parissa työskentelyä ja jos henkilöstöltä tulee yhteydenottoja sähköpostilla, puhelimitse tai Teamsilla erilaisista ongelmista, Kari lähtee apuun.

Työn vaihtelevuus onkin yksi piirre, mistä hän erityisesti pitää työssään. Lisäksi työstä mielekästä tekee se, että hän saa tehdä sitä työtä, johon on saanut koulutuksen.

Koulutukseltaan Kari on tietotekniikan ja hallinnon AMK-insinööri. Lisäksi hänellä on erikoiskoulutuksia muun muassa integraatioalustoista, rajapintojen rakentamisesta ja IoT (Internet of Things) -laitteiden tekniikoista. Kiinnostus IT-alaa kohtaan olikin se syy, miten hän aikoinaan päätyi kyseisten opintojen pariin.

IT-alalla Kari on tehnyt töitä jo vuodesta 1995. Ennen Tampereen Vedelle tuloa hän työskenteli yli 16 vuotta TietoEnatorilla eli nykyisellä Tietoevryllä erilaisissa rooleissa, kuten järjestelmäasiantuntijana sekä projekti- ja asiakaspalvelupäällikkönä.

Tiedolla Kari työskenteli vuoteen 2015 asti, kunnes jäi yt-neuvottelujen kautta pois.

− Sen jälkeen lähdin opiskelemaan, ja tein kaksi erikoistumiskoulutusta. Sitten täällä oli paikka auki, hain ja haastattelun kautta pääsin sisään.

Monenlaisia IT-projekteja

Tampereen Vedellä uraa on nyt takana kuutisen vuotta. Vuodesta 2018 asti Kari on toiminut samassa järjestelmäasiantuntijan roolissa, mutta työ ei suinkaan ole pysynyt samanlaisena vaan muutoksiakin on tapahtunut.

− Kaikissa hommissa mennään koko ajan enemmän digitaaliseen suuntaan ja koko ajan tulee jotain lisää. Sitä kautta tulee monenlaisia IT-projekteja, joissa pitää olla mukana miettimässä, miten niitä pystytään hyödyntämään meillä.

Myös tietoturva-asiat ovat näiden vuosien aikana nousseet enemmän esiin samoin kuin henkilötietosuoja GDPR.

Haastavaa mutta merkityksellistä työtä

Meillä työskentelyssä Karin mielestä parasta on mukavat työkaverit sekä työn haastavuus.

− Täällä on haasteita monella tavalla.

Ihmisten kanssa toimiminen sekä riittävän haastavat työtehtävät tekevät työstä toisaalta myös merkityksellistä.

Järjestelmäasiantuntijan työ voi välillä olla hektistä ja kiireistä ja välillä täytyy pystyä myös tekemään monenlaisia hommia samanaikaisesti.

− Mutta se auttaa, kun teet muistiinpanot niin hommat hoituvat, Kari toteaa.

Ajoittain hektisen järjestelmäasiantuntijan työn vastapainona Kari nauttii luonnossa liikkumisesta niin maastopyöräillen kuin jalkaisin. Myös perhokalastus ja moottoripyöräily ovat Karille tärkeitä harrastuksia, kuten myös Lapissa vaeltaminen.

Työsuhdeasiantuntija Anne.

Lue myös

Tyytyväinen henkilöstö tekee työsuhdeasiantuntijan työstä palkitsevaa

Annen uratarina